KRIMI FOTO: Vlámali sa do viacerých objektov, Čadca

Poverený príslušník Policajného zboru obvinil z prečinu krádeže v dvoch skutkoch 18 ročného muža z Čadce.
V priebehu minulého mesiaca /november 2011/ sa mal vlámať do predajne mäsa v Čadci. Mal poškodiť sklenenú výplň na vchodových dverách a z priestoru predajne mal odcudziť mäsové výrobky v hodnote 15.-€. Poškodením sklenenej výplne vznikla škoda vo výške 70.-€.
V druhom prípade sa mal vlámať do čadčianskej základnej školy, kde mal poškodiť okno a dvere. Z napadnutého objektu si mal odniesť diplomatku, finančnú hotovosť, pečiatku a notebook. Krádežou vznikla škoda vo výške 754.-€ a poškodením škoda vo výške 120.-€.
Obvinený mladík čelí aj obvineniu z prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve spoločne s 22 ročným mužom z Čadce v ďalších dvoch prípadoch.
K vlámaniam došlo taktiež v priebehu novembra tohto roka. Obvinení sa mali vlámať do budovy v Čadci, v ktorej sa nachádza predajňa pracovného náradia a pohostinstvo. Po poškodení sklenenej výplne na objekte mali z predajne odcudziť finančnú hotovosť a z pohostinstva finančnú hotovosť, alkohol a cigarety.
V poslednom skutku sa mali vlámať do záhradnej chatky, z ktorej si mali odniesť motorovú pílu, vŕtačky, sekery, kovovú skriňu, železné trubky a kovovú konštrukciu. Uvedeným konaním bola spôsobená krádežou škoda v predbežnej výške viac ako 2.300.-€ a poškodením zariadenia škoda vo výške cca 650.-€.
Poverený príslušník Policajného zboru spracoval na mladšieho z obvinených podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Druhý obvinený je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody až na dva roky.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Žilina