KRIMI FOTO: 1.7.2011 - Martinskí kriminalisti objasnili tri prípady krádeží

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Vrútky obvinil 15 ročného mladistvého z Vrútok, 33 ročného muža z obce Krpeľany a 17 ročnú mladistvú z Vrútok z prečinu krádeže a poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve. Obvinení mali v priebehu mája a júna tohto roka vykonať tri krádeže.
  V prvej polovici mája mali poškodiť oplotenie novostavby rodinného domu v Martine. Potom mali z priestoru novostavby odcudziť zo stien v každej izbe a garáži káblové rozvody o celkovej dĺžke 515 metrov.
  V druhom skutku mali vo Vrútkach začiatkom mesiaca jún preskočiť oplotenie novostavby. Následne mali z novostavby rodinného domu odcudziť 12 metrov odkvapových rúr a 6 ks odkvapových kolien, všetko z farebného kovu.
  V poslednom prípade z júna, v ktorom čelia obvineniu, mala trojica obvinených poškodiť balkónové dvere na neobývanom dome v rekonštrukcii v Martine. Z napadnutého objektu si mali odniesť elektrický priemyselný vysávač, halogénové svietidlo, elektrické káble a príklepovú vŕtačku. Taktiež mali poškodiť elektroinštaláciu zabudovanú v stenách. Svojím konaním mali poškodeným spôsobiť predbežnú škodu vo výške viac ako 3.000.-€.
Obvinení sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny hrozí najstaršiemu z obvinených trest odňatia slobody až na dva roky a obom mladistvým hrozí trest polovičný.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Žilina