KRIMI FOTO: V rovnakom čase dve vlámačky na rôznych miestach

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Neznámy páchateľ sa v čase medzi 00.50 až 5.45 hodinou vlámal do kancelárie reštaurácie na Námestí Š. Moysesa v Banskej Bystrici. Vylomil viacero dverí a z kancelárie na poschodí ukradol ťažký kovový trezor, v ktorom sa nachádzala finančná hotovosť a stravné lístky. Majiteľovi reštaurácie spôsobil škodu krádežou vo výške minimálne 6.700 eur a škodu poškodením dverí a dreveného schodišťa v doposiaľ nezistenej výške. Na mieste činu polícia zaistila stopy a po páchateľovi intenzívne pátrame.
O pomoc pri vyšetrovaní tohto zločinu žiadame aj verejnosť. Ak v uvedenom čase v okolí reštaurácie na uvedenej ulici zaregistrovali pohyb podozrivých osôb, alebo motorového vozidla, aby nám akékoľvek informácie oznámili na t. č. 158.
Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Neznámy páchateľ sa v noci z utorka na stredu (11.7.) v čase 19.30 hodiny do 5.50 hodiny, vlámal do spoločnosti na Bystrickej ulici v Žarnovici. Poškodil viacero dverí a v jednej z kancelárií, z kovového zásuvkového kontajnera, ukradol mobilný telefón a finančnú hotovosť. Poškodenej spoločnosti spôsobil krádežou a poškodením škodu takmer 1500 eur.
V obidvoch prípadoch po páchateľoch pátrame, za uvedené zločiny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Banská Bystrica