Aktuality

16.11.2018 Pozor na možnosť rýchleho zárobku

Humenský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre prečin neoprávnené vyrobenia a používanie platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaného v súbehu s prečinom krádeže.

Doposiaľ nezistený páchateľ prostredníctvom internetu pod zámienkou, že je  podnikateľom a potrebuje ,,za províziu,,  previesť sumu vo výške 800,- Eur na iný účet,  vylákal od 19 ročného mladíka z Topoľovky, údaje k bankomatovej karte.  Mladík tak neznámej osobe poskytol  číslo bankomatovej karty i autorizačný kód ... teda poskytol páchateľovi ideálnu možnosť vybrať z jeho účtu peniaze, čo páchateľ aj urobil. Išlo o sumu 890,-Eur. 

Napriek opakovaným upozorneniam zo strany polície aby občania neposkytovali svoje osobné údaje či údaje k účtom cudzím neznámym ľuďom sa takéto prípady stále vyskytujú. Nezabúdajme, že zlodej si svoju príležitosť stále  nájde a skutočne nie je potrebné mu takto pomáhať ! Opatrnosti a bezpečnosti s ohľadom na naše osobné veci, doklady, informácie, ... NIKDY NIE JE DOSŤ !!!

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Prešov