Aktuality

5.12.2017 Obvinení z vykradnutia obecných úradov

Svidnícky vyšetrovateľ vzniesol obvinenie dvom mužom z Jarovníc (16r. a 41r.) za zločin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.
Počas noci z 27.10.2017 na 28.10.2017 sa obvinení muži mali vlámať do budovy obecného úradu v obci Kuková a v obci Želmanovce okr. Svidník. Po vykopnutí dverí na prízemí obecného úradu v Kukovej sa dostali do kuchyne a skladu. Miestnosti prehľadali, ale nič z nich neukradli. Následne prekonali ďalšie dvere, cez ktoré sa dostali na poschodie, kde sa vlámali do archívu, ktorý prehľadali, ale nič odtiaľ neukradli. Nakoniec sa vlámali aj do kancelárie starostu odkiaľ ukradli notebook. Z budovy obecného úradu sa presunuli k budove základnej školy a materskej školy. Po vlámaní sa do niekoľkých kancelárií a tried odtiaľ ukradli tri notebooky a finančnú hotovosť. Celková škoda spôsobená poškodením bola vyčíslená na 700.- € a krádežou na 2 822,80.- €.
Do budovy obecného úradu v Želmanovciach sa obvinení mali dostať cez vchodové dvere, ktoré vypáčili. Na chodbe následne vypáčili dvere vedúce do kancelárie starostu obce, odkiaľ ukradli peniaze. Škody spôsobené poškodením boli vyčíslené na 100.- e a krádežou na 40.- €.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Prešov