Aktuality

16.8.2017 Z pivnice zmizol bicykel

Z pivnice jedného z popradských bytových domov neznámy páchateľ ukradol tam odložený bicykel. Ku krádeži došlo z pondelka na utorok, kedy zlodej potom čo sa dostal do vchodu bytovky prešiel do priestoru pivníc na prízemí. Tu vypáčil uzamknuté dvere do pivnice patriacej k jednému z bytov a ukradol odtiaľ horský bicykel. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 450.- €.

Polícia začala trestné stíhanie pre zločin krádeže. Pri predchádzaní takýmto krádežiam je dôležité, aby už vchodové dvere do bytoviek neboli otvorené a zároveň by tieto dvere nemali obyvatelia bytovky otvárať ľuďom ktorých nepoznajú. Dvere do pivničných priestorov a pivníc by mali byť riadne uzamknuté. Je potrené zvážiť aj aké cenné veci v pivnici odkladáme. Zvlášť, ak máme tradičné bytovkové pivnice z obyčajných drevených latiek, ktoré sú uzamknuté len petlicou s visiacim zámkom. Takéto zabezpečenie nepredstavuje pre zlodeja žiadny problém a je ľahko prekonateľné. Odporúčame preto myslieť na zvýšenie zabezpečenia aj týchto priestorov, nie len vstupných dverí do vlastného bytu a poradiť sa s odborníkmi o vhodných možnostiach zabezpečenia proti zlodejom do spoločných pivničných priestorov ako aj jednotlivých pivníc majiteľov bytov.
Taktiež za zváženie stojí nainštalovanie bezpečnostných kamier pri vchodových dverách a na chodbách. V minulosti sa na základe záberov z kamier podarilo polícií páchateľov podobných krádeží vypátrať.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Prešov