Aktuality

15.8.2017 Niekoľko ročný pobyt za mrežami hrozí doposiaľ neznámemu páchateľovi, ktorý z areálu materskej škôlky - ktorá je v rekonštrukcii, odcudzil viacero kusov stavebného náradia

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V vyšetrujú okolnosti krádeže, ku ktorej došlo počas uplynulého víkendu v areáli jednej z materských škôl.
Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do areálu jednej z materských škôl v blízkosti Vyšehradskej ulice, ktorá je momentálne v rekonštrukcii. Vo vnútorných priestoroch budovy poškodil dvere na jednej z miestností slúžiacich ako sklad materiálu a náradia, odkiaľ odcudzil viacero kusov náradia, ako napr. uhlovú brúsku, krížový laser, kompresor, predlžovacie káble, príklepovú vŕtačku , sekacie kladivo a iné. Následne prešiel do ďalšej z miestností, odkiaľ odcudzil vŕtačku s miešadlom a z miesta odišiel. Krádežou náradia bola spôsobená celková škoda vo výške 13.000 ,- €.
Vyšetrovateľ PZ začal v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie, vo veci trestného činu krádeže. Nakoľko k spáchaniu tohto trestného činu došlo závažnejším spôsobom konania, za uvedené konanie je možné v prípade preukázania viny uložiť trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

 

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Bratislava