Aktuality

22.2.2017 V súvislosti s prípadmi krádeží indukčných cievok z výťahov na území Petržalky, čelí v súčasnosti obvineniu už aj ďalší muž !

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V na základe výsledkov doterajšieho vyšetrovania ako aj na základe operatívno pátracej činnosti zadržali v priebehu včerajšieho dňa (21.02.2017) 33-ročného Ivana K. z okresu Pezinok. Poverený príslušník Policajného zboru menovanému vzniesol obvinenie z pokračovacieho trestného činu krádeže v súvislosti s prípadmi krádeží indukčných cievok z výťahov.
Podľa doterajších informácií menovaný niekoľko krát počas mesiaca Február 2017 odcudzil magnetickú indukčnú cievku a tým zároveň poškodil a znefunkčnil výťah v obytnom dome na Vranovskej ulici ako aj Vilovej ulici v Bratislave. Tohto konania sa obvinený dopustil opakovane v celkovo ôsmich prípadoch, pričom takýmto konaním spôsobil celkovú škodu vo výške cca. 1.248 ,- € Následným vyšetrovaním bolo preukázané, že v predchádzajúcich 24-mesiacoch sa obvinený dopustil spáchania trestných činov krádeže, za ktoré bol rozsudkami viacerých Okresných súdov v Bratislave.
Obvinený sa dopustil obdobného konania aj v období od Októbra 2016 do Februára 2017 spolu s 38-ročným Danielom z Bratislavy, ktorý už v tejto súvislosti obvineniu. (Tlačová správa odoslaná na mediálny okruh dňa 14.02.2017)
Povereným príslušníkom PZ bol spracovaný v tejto súvislosti podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža. Za takéto konanie hrozí v prípade preukázania viny v súlade so zákonom trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Bratislava