Aktuality

26.5.2016 Dôchodkyni vznikla škoda viac ako 900 eur z toho 600 dala cudziemu mužovi

Polícia v Lovinobani začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. V pondelok (23.5.) krátko po 19.00 hodine, zatelefonoval na pevnú linku 81-ročnej dôchodkyni z Polichna neznámy muž. Vydával sa za jej vnuka a žiadal od nej peniaze, pretože mal nehodu a potreboval ich na uhradenie škody. Povedal jej, že pre peniaze pošle kamaráta. Následne prišiel za poškodenou neznámy muž, ktorému odovzdala 600 eur.

Opäť odporúčame seniorom, aby nedávali peniaze cudzím osobám. V prípade, že peniaze potrebuje požičať niekto z príbuzných, musia trvať na tom, aby si ich prišiel prevziať osobne.

Na ďalší deň (24.5.) v dopoludňajších hodinách dôchodkyňa zistila, že sa niekto vlámal do rodinného domu, ktorý je v súčasnosti neobývaný. Páchateľ nezisteným spôsobom vošiel na oplotený pozemok patriaci k rodinnému domu a prešiel k vchodovým dverám, ktoré vylomil. V izbách povyhadzoval šatstvo zo skríň, roztrhal vankúše, paplóny a matrace, ale nič neukradol. Dôchodkyni tak vznikla poškodením škoda odhadnutá na  310 eur. Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie za prečin porušovanie domovej slobody v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Prípad je v štádiu vyšetrovania a po páchateľovi pátrame. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Banská Bystrica