Aktuality

26.5.2016 Po krádeži cestovnej tašky v priestoroch električky v skorých ranných hodinách došlo následne k výtržnosti medzi dvomi mužmi

Včera (dňa 25.05.2016) bola krátko pred 04.45 hod hliadka Policajného zboru vyslaná k prevereniu oznámenia o výtržnosti v priestoroch električky MHD, ktorá bola odstavená na križovatke ulíc Miletičova – Záhradnícka. Po príchode na miesto sa tam nachádzali dve osoby – 26ročný poškodený muž a 36ročný– v súčasnej dobe už obvinený Roman z okresu Šaľa. Podľa doterajších informácií menovaný bez použitia násilia odcudzil počas cestovania v električke poškodenému mužovi cestovnú tašku s obsahom osobných vecí, ktorú mal poškodený pri sebe. K dokonaniu krádeže však nedošlo, pričom následne došlo k výtržnosti medzi obomi mužmi. Po príchode hliadky bol 36ročný Roman v súlade so zákonom obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušný útvar PZ. Následných preverovaním bolo zistené , že menovaný sa takéhoto konania v období posledných 24 mesiacov dopustil a bol rozhodnutím Okresného súdu odsúdený. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II bolo menovanému vznesené obvinenie z trestného činu krádeže, pričom následne bol umiestnený v cele policajného zaistenia.
Vec sa realizuje v tzv. "super rýchlom“ konaní. Za uvedené protiprávne konanie hrozí menovanému v súlade so zákonom trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Bratislava