KRIMI FOTO: Z krádeže pohonných hmôt sú obvinení dvaja muži,Vieska nad Žitavou

Zlatomoraveckí policajti odhalili páchateľov, ktorí spôsobili majiteľovi inštitúcie vo Vieske nad Žitavou škodu za viac ako 1100,-eur. 
  19. januára 2012 zaznamenali policajti prvý prípad. Zlodej sa vlámal do skladu pohonných hmôt. Na budove skrutkovačom vylomil plech na bočnej stene a do prinesených plastových bandasiek natankoval 560 l nafty. Nádoby s naftou odniesol ku plotu susedného cintorína a tu si ich schoval v poraste ihličnanov.
  Zlodeja toto miesto lákalo aj 10.februára 2012. Krátko po deviatej hodine večer sa dostal do skladu PHM cez vetracie okienko. Tentoraz ukradol 200 l sud s benzínom a jeden 100 l prázdny sud, ktoré odkotúľal na blízky cintorín. Ukradnuté pohonné hmoty a sudy postupne predal. 
   22.2.2012 si do skladu zobral aj svojho kamaráta. Skúsený zlodej využil osvedčené vetracie okienko a vo vnútri zakrátko zbadal, že v sklade už je namontovaný kamerový systém. Rýchlo preto tento priestor opustil bez toho, aby čokoľvek ukradol.
   Poverený policajt obvinil 22 ročného Jána a 19 ročného Adama / obaja z Viesky nad Žitavou/ z prečinu krádeže. Za čo hrozí v zmysle zákona až dvojročný trest odňatia slobody.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Nitra