KRIMI FOTO: Ružomberok, Podozriví muži skončili v policajných rukách

   Ružomberskí policajti v spolupráci s príslušníkmi Mestskej polície v Ružomberku zadržali dvoch mužov podozrivých z majetkovej trestnej činnosti. 
   Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Ružomberku obvinil z pokračujúceho prečinu krádeže v spolupáchateľstve dvoch mužov vo veku 16 a 26 rokov.
   Obvinení Ružomberčania sa vo štvrtok 9. februára 2012 pred polnocou mali vlámať do predajne záhradkárskych potrieb v Ružomberku. Na predajni mali poškodiť sklenenú výplň a z jej priestoru mali odcudziť fľašu šampanského a prenosný telefón.
   Následne mali vniknúť do ďalšieho objektu, a to novinového stánku v Ružomberku. Mali rozbiť sklenenú výplň na dverách a zo stánku mali odcudziť cigarety rôznych značiek a finančnú hotovosť.
   Obaja obvinení muži boli krátko po skutkoch zadržaní a predvedení na policajný útvar. Policajti počas následných procesných úkonov zaistili väčšiu časť odcudzených vecí. 
   Uvedeným konaním bola spôsobená krádežou predbežná škoda vo výške viac ako 370.-€ a poškodením predbežná škoda vo výške 133.-€. 
  
Poverený príslušník Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvinených do väzby. Ten bol akceptovaný a obaja obvinení sú stíhaní väzobne.
   Dospelému obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky. Mladistvý obvinený bol za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený a z uvedeného dôvodu mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri mesiace až osemnásť mesiacov. Z

droj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Žilina