KRIMI FOTO: Martin - Policajti krátko po lúpeži zadržali podozrivého

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu poškodovania cudzej veci 27 ročného muža z okresu Žilina.
Obvinený dnes 5. januára 2012 v čase o 01.20 hod. v Martine násilne vnikol do objektu čerpacej stanice. Údermi rúk a nôh rozbil vstupné presklené dvere a vošiel do predajne. Zamaskovaný s kuklou na hlave a s nožom v ruke ohrozoval 55 ročného zamestnanca, ktorý sa bránil stoličkou. Obvinený z tohto dôvodu od neho odstúpil a pri obslužnom pulte začal nožom ohrozovať 53 ročnú zamestnankyňu. Tá sa ukryla za stoličku a z obavy o svoj život začala kričať. Obvinený prešiel k pultu, zobral pokladňu a z miesta ušiel smerom cez priľahlé pole.
Po prijatí oznámenia o prepade čerpacej stanice boli do pátrania po podozrivej osobe nasadené všetky dostupné policajné hliadky. Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Sučany spoločne s hliadkou Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline do desiatich minút od udalosti vypátrali obvineného, ktorý sa ukrýval v kríkoch pri vozovke neďaleko čerpacej stanice. Následne bol predvedený na policajný útvar k vykonaniu potrebných procesných úkonov.
U obvineného policajti po zadržaní vykonali dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,52 mg/l alkoholu v dychu. Procesnými úkonmi bola zaistená kukla aj pokladňa. Poškodením dverí vznikla predbežná škoda vo výške 500.-€ a krádežou pokladne škoda v predbežnej výške 150.-€. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na sedem rokov až dvanásť rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Žilina